Апликације / Програми

Европски програми и апликације

Први европски проjекат у коме је Центар за промоцију науке учествовао била jе Ноћ истраживача 2012. године под називом „FRIEND2YOU“, финансирана кроз ФП7 програм Европске комисиjе. Након успешне имплементације и анализе могућности и ресурса, Центар започиње да активно партиципира и аплицира за проjектна финансирања кроз различите ЕУ програме – ФП7, ЛЛП Комениjус, Еразмус+, Креативна Европа, КОСТ и Хоризонт 2020.

Готово у сваком тренутку Центар има барем неколико апликациjа у фази евалуациjе, и увек постоји спремност да се иде у припрему нових конзорцијума и писање нових апликација, као и у наставак успешно започетих и реализованих сарадњи. У овоме домену, ако изузмемо високошколске и научноистраживачке организације, ЦПН је национални лидер у припреми и имплементацији европских пројеката када су у питању државне организације и институције. Центар је у тренутку писања овог текста (јун 2017) био партнер у нешто преко 50 апликација, уз око 20 добијених пројеката.

Уколико желите да нас позовете да се укључимо у нову пројектну апликацију или да се консултујемо и заједнички анализирамо могућности, молимо вас да пошаљете мејл руководиоцу Сектора за међународну сарадњу, Добривоју Лалету Ерићу, на dleric@cpn.rs.

SR